Vilket DM, vilken helg!

Publicerat:

Eksjö Badmintonförening har i helgen varit representerade med inte mindre än tio spelare i distriktsmästerskapen för Småland. Denna gången avgjordes DM i Tranås samtidigt som det arrangerade en nybörjartävling, Bredstorpsslaget. I nybörjartävlingen hade vi fyra deltagare. Dessa totalt fjorton spelare har tillsammans tagit hem 12 medaljer!

Kerstin med medalj

Milo med medalj

I nybörjartävlingen Bredstorpsslaget representerades vi av Milo Sjölin, Kerstin Robinsson, Axel Ingesson samt Ruben Roos. Av dessa lyckades Milo och Kerstin bäst. Milo vann alla sina matcher och Kerstin vann alla utom en match. Därmed slutade Milo etta i sin klass och Kerstin slutade tvåa i sin klass. För Ruben och Axel var det första tävlingen i livet så att de kommer hem med flera matchvinster är inget annat än fenomenalt!

I U13 ställde Eksjö upp med Kelvin Sjölin och Olof Adamson och

Olof med bronspengen

båda två lyckades mycket bra i herrsingel. För både Kelvin och Olof gick poolen tämligen lätt och de tog sig med hårda smashar och fina undanläggningar hela vägen till semifinal. Väl i semifinal så stötte Olof på värsta tänkbara motstånd i form av den förstaseedade Axel Persson ifrån Kalmar. Olof och Axel har mötts många gånger förut känner väl till varandras styrkor och svagheter. Tyvärr tog Axels snabbhet ut sin rätt och Olof fick se sig besegrad i två raka set. För Kelvin del blev det ännu värre då han inte ens kunde ställa upp på söndagen på grund av feber och halsont. Kelvin fick alltså lämna W.O. till en semifinal som han hade haft stor chans att vinna. Därmed slutade både Olof och Kelvin trea i herrsingel U13.

Erik på pallen

Vidare till U15 där Erik Adamson, Rasmus Johansson och John Strand ställde upp i herrsingel och herrdubbel. I singel tog sig alla tre igenom poolspelet utan större problem. I kvartsfinalen ställdes John Strand emot den förstaseedade Emil Andersson ifrån Älmhult. Emil är rankad tia i Sverige och därmed mycket tufft motstånd. John hängde med bra i början av seten, men Emils högre ranking tog ut sin rätt i längden. För Eriks del väntade klubbkompisen Rasmus Johansson i kvartsfinalen. Erik och Rasmus har spelat emot varandra sedan sjuårsåldern så de känner varandra väl så det blev en jämn och tät drabbning där Erik till slut stod som segrare. Därmed fick även han möta ovan nämnde Emil Andersson. Erik stretade emot mycket bra men fick sig se besegrad med setsiffrorna 15-21, 18-21. I herrdubbel lyckades Erik och John ta sig hela vägen till semifinal där de tyvärr fick se sig besegrade av Hugo Delic, Västervik och Sune Johansson, Älmhult. Därmed kom Erik hem med två bronspengar och John med en bronspeng.

 

Pär till vänster Martin till höger

I herrklassen V35 representerades EBF av Martin Adamson och Pär Sjölin. För både Pär och Martins del gick poolspelet lite trögt så de fick krångla sig vidare som tvåa i respektive pool. I söndagens slutspel funkade det mycket bättre där de båda två lyckades ta sig till semifinal. För Martins del stod Johan Koskiranta ifrån hemmaklubben Tranås för motståndet. Martin började bra och setet blev mycket jämnt, men tyvärr vann Johan första setet med 21-18. I det andra setet fick Martin en mardrömsstart då han tappade till 2-11 direkt! Då såg läget mycket mörkt ut, men Martin plockade fram sin allra bästa badminton och lyckades vända setet till 21-19. I det tredje setet tog Martins ork slut och Johan kunde gå ifrån till setseger med 21-15. För Pärs del gick det ännu bättre då han i semifinalen dominerade stort emot Johan Pettersson ifrån Älmhult. Pär vann setet med 21-14, 21-12. I finalen väntade därmed Martins baneman – Johan Koskiranta. Pär startade bra och första setet gick till förlängning. En förlängning som Pär vann. Därefter tog hemmaplansfördelen ut sin rätt och Pär fick se sig besegrad med setsiffrorna 23-21, 13-21, 12-21.