Vinst i serien

Publicerat:

Säsongen 2018/19 har Eksjö Badmintonförening ett så kallat teamlag tillsammans med Badmintklubben Pärlan ifrån Västervik och under lördagen spelades det tredje seriesammandraget för säsongen för team Pärlan-Eksjös seniorlag. Denna gången i Sävsjö där det för team Pärlan-Eksjös del stod Skälderviken och Växjö motståndarsidan denna gången.

Serielaget 2018/19

I första seriematchen ställdes team Pärlan-Eksjö emot Skälderviken som inför helgen låg precis före Pärlan-Eksjö i tabellen så det förväntades bli en jämn match. Pärlan-Eksjö startade med Rickard Adolfsson och Martin Adamson i herrdubbel 1 och de gav laget en bra start då de vann det första setet med 21-9. Det andra setet blev lite jämnare men Rickard och Martin stod som vinnare med 21-19 och därmed 1-0 i seriematchen. Nästa match är damdubbel 1 som även den vanns av Pärlan-Eksjö efter tre jämna set. Anna Svensson och Alice Andersson vann matchen med 21-23, 21-15, 21-11. Vidare spelades herrdubbel 2 där Emil Magnusson och Teo Boström fick se sig besegrade med setsiffrorna 17-21, 18-21. Efter dubbelmatcherna var ställningen 2-1 till Pärlan-Eksjö.

Efter dubbelmatcherna startar singelspelet med herrsingel 1 där Emil Magnusson stod för en fantastisk insats och vann matchen med 21-18, 21-17. Emil var aldrig hotad även om setsiffrorna var tämligen jämna. I damsingel 1 gick det på samma sätt då Anna Svensson genom ett fantastiskt nätspel kunde vinna matchen med 21-18, 21-10. I nästa herrsingel ställdes Melker Östberg emot Skäldervikens kines Chanh Lu. Melker som till vardags pluggar på badmintongymnasiet och har utvecklats mycket gjorde processen kort med Chanh och vann matchen med 21-18, 21-7. I den tredje herrsingeln kom Martin Adamson inte in i matchen i första set och se sig besegrad med 21-14. I pausen emellan första och andra set tog sig Martin samman och kunde vinna setet med 21-19. I tredje setet avgjorde Martins rutin till hans fördel så att han vann setet med 21-16.

Inför den avslutande mixedmatchen ledde team Pärlan-Eksjö med 6-1 så mixedmatchen var mer eller mindre betydelselös, men Rickard Adolfsson och Alice Andersson ville inte ge bort några poäng i onödan. Rickard och Alice dominerade matchen och kunde ta hem den med 21-18, 21-18. Därmed seger till team Pärlan-Eksjö med 7-1!

Laget efter seger!

I den andra matchen ställdes team Pärlan-Eksjö emot Växjö, ett lag som ligger i toppen av tabellen. Trots många heroiska insatser av team Pärlan-Eksjös lyckades Växjö vinna seriematchen.

“-En mycket stark laginsats där alla spelarna drar sitt strå till stacken. Även i den andra matchen gör vi många bra insatser men vi räcker helt enkelt inte till.” säger team Pärlan-Eksjös coach Ronny Hilmersson