Vinst för Erik, John och Kelvin!

Publicerat:

I helgens Swedbank Cup i Tranås har Eksjö Badmintonförening rönt stora framgångar igen! EBF kommer hem med inte mindre än nio medaljer varav tre guld! Gulden tas hem av Kelvin Sjölin i herrsingel U13, i herrdubbel U13 samt av Erik Adamson och John Strand i herrdubbel U15.

Lördagen startade med de yngsta klasserna där Kerstin Robinsson genom starkt spel och god fysik lyckas knipa en bronsmedalj i damsingel U11. Även Milo Sjölin lyckas knipa en silvermedalj i herrsingel U11 genom tålmodigt och vägvinnande spel. I den näst yngsta klassen finner man sedan de första guldmedaljerna genom Kelvin Sjölin. Kelvin stod på lördagen för ett mycket stabilt spel där han vann sina matcher i poolen. Om man bortser ifrån det första setet i första matchen så var Kelvin ohotad i poolen vilket gjorde honom till favorit inför slutspelet. I slutspelet tog sig Kelvin med hjälpa av sina tunga smashar hela vägen till final. Väl i finalen ställdes han emot Edvin Lundgren ifrån Ljungsbro. Kelvin gjorde dock processen kort och vann finalen med 21-18,21-6. I samma klass, herrsingel U13, finner vi också Olof Adamson på tredje plats.

I herrdubbel U13 spelade Kelvin tillsammans med Hannes Wennblom ifrån Jönköping. Kelvin och Hannes har spelar ihop tidigare och börjar därför bli väl samspelta. Det fina samspelet gjorde att de tog sig till final i herrdubbel. I finalen ställdes Kelvin och Hannes emot Kelvins bror Milo Sjölin i par med Olof Adamson. Det var alltså Eksjöspelare på tre av fyra platser i finalen. Kelvin och Hannes som är ett år äldre visade upp ett mycket rutinerat dubbelspel i finalen och vann därför matchen med 21-7, 21-10. Därmed placerade sig EBF både etta och tvåa i klassen herrdubbel U13.

I U15 ställde EBF upp med tre spelare genom Rasmus Johansson, John Strand och Erik Adamson. Tyvärr drog Rasmus på sig en sträckning redan i lördagens poolspel varför han fick lämna walk over. Fram till sträckning visade Rasmus upp sitt fina anfallsspel, men tyvärr satte som sagt skadebekymmer stopp för fortsatt spel. Bättre gick det för John och Erik som båda tog sig igenom poolspelet utan setförlust. Framförallt John glänste i poolspelet då han bland andra besegrade Johan Melin ifrån Ulricehamn i två raka set. John och Johan har mötts många gånger tidigare där Johan alltid har stått som segrare så att John lyckas vinna i två raka set är inget annat än glänsande! I slutspelet tog sig John sedan till kvartsfinal emot Hugo Delic ifrån Västervik. John lyckades inte upprepa lördagens kanonprestation utan fick se sig besegrad med setsiffrorna 12-21, 17-21.

För Eriks del tog det inte stopp förrän i semifinalen där han ställdes emot den förstaseedade Andy Lojander ifrån Örebro. Erik gjorde en topprestation och pressade Andy till tredje set. Erik startade mycket bra och ledde stort i första set innan Andy kom igång och tog sig förbi till setseger med 21-19. I det andra setet blev siffrorna de omvända, 21-19 till Erik. I tredje och avgörande set följdes spelarna åt fram till 15-15 innan Andys vana av tuffa matcher tog ut sin rätt. Erik fick se sig besegrad med 19-21, 21-19, 15-21. En mycket stark insats av Erik vars anfallsspel har utvecklats mycket under hösten.

Erik och John ställde också upp i herrdubbel U15 tillsammans. Eftersom de har spelat mycket tillsammans under hösten så har de utvecklat sitt samspel på planen och kompletterar varandra mycket bra. De tog sig relativt enkelt fram till finalen i klassen. Där ställdes de emot Isak Melkersson och Johan Melin ifrån Ulricehamn. Erik och John dominerade finalen ifrån första slag och var om sanningen skall fram totalt överlägsna sina motståndare. De vann finalen med setsiffrorna 21-13, 21-13. Mycket bra gjort av Erik och John!

Dessutom kan vi notera att Ruben Roos och Axel Ingesson lyckades ta en silvermedalj i nybörjarklassen herrdubbel U15. Mycket starkt av killarna då Axel bara har tränat badminton i lite drygt en månad.