Nya medaljer till Eksjö BF!

Publicerat:

I helgen deltog spelare ifrån EBF i Gripenträffen i Hässleholm. Gripenträffen som genomfördes för 51:a (!) gången på raken lockade deltagare ifrån hela södra Sverige och det genomfördes cirka 450 badmintonmatcher under helgen.

Bäst lyckades John Strand och Erik Adamson som gick in i herrdubbel U15 som förstaseedade. De fick dock svårast tänkbara motstånd i form av Sune Johansson (Älmhult) och Hugo Delic (Västervik). Senast de båda paren möttes så förlorade Erik och John, men denna gången dominerade Eksjöparet matchen ifrån start till slut. Erik och John vann matchen med klara 21-14, 21-15!

I nästa match stod Halmstadsparet Viktor Larsson och Oliver Thelander för motståndet. Halmstads elitserielag leder just nu elitserien så Viktor och Oliver får bra sparring på hemmaplan och bjöd på tufft motstånd. Erik och John klev dock fram i banan och visade vem som bestämmer genom att vinna med 22-10, 21-15.

Därmed väntade final emot det andraseedade paret Eric Jarltén och Jonathan Svahn ifrån Karlskrona. Erik och John kom inte upp i samma nivå i finalen som i de två tidigare matcherna, men det räckte ändå till seger med 21-19, 21-19!

Även i singel blev det medalj för Erik då han slutade på en tredjeplats. Efter lördagens poolspel så ställdes han emot Oliver Thelander, Halmstad i kvartsfinalen. Erik utnyttjade sin längd bra och kom åt att vinkla ner många slag ifrån bakplan vilket ledde till seger med 21-18, 21-15. I semifinalen väntade Eriks namne Eric Jarltén, Karlskrona och Eksjöspelaren Erik startade bra och ledde hela första setet fram till 20-17. Tyvärr lyckades han inte knyta ihop säcken utan Karlskronaspelaren lyckades vända setet till 22-20. I andra set missade Erik flera upplagda lägen och tappade därför setet med 21-16. Erik slutade därmed trea i herrsingel U15.

För John Strand tog tävlingen slut i kvartsfinalen då han förlorade emot den tredejseedade Viktor Larsson, Halmstad. John spelade mycket bra i första setet som var helt jämnt fram till 11-11, men sedan ryckte Viktor och vann med 21-15, 21-9. John slutade därmed femma i turneringen.

På seniorsidan deltog Martin Adamson i herrsingel och herrdubbel B med den äran. I poolens första match vann Martin i två raka set emot den femteseedade Samuel Claesson ifrån Karlshamn. Ifrån det gick Martin igenom poolen och fram till kvartsfinal utan setförlust. Väl där stod Isak Helge, Kristianstad för motståndet. Isak som för spelade på en mycket hög nivå blev lite för svår för Martin som förlorade med 17-21, 16-21 och blev även han femma i turneringen.

I dubbel spelade Martin tillsammans med Roland Jarl ifrån Gislaved och trots att de aldrig har spelat tillsammans förut så tog de sig ända till kvartsfinal där det stötte på hemmaparet Martin Almehov och Roger Svensson. Martin och Roland stod emot bra, men fick se sig besegrade med 19-21, 18-21. Hässleholmsparet gick sedan vidare och vann hela turneringen så det var tuffast tänkbara motstånd för Martin och Roland.