Vilken helg!

Publicerat:

Vilken helg Eksjö Badmintonförening har haft i Sävsjö! Var skall vi börja någonstans? Jo, med de yngsta.

Milo och Malte

I yngsta klassen herrsingel U11 nyb. presterade Axel Rylander så bra att han tog sig till final. Väl i finalen stod hemmaspelaren Fabian Stranne Hegg för motståndet och det blev en tuff match för Axel. I det första setet hängde Axel inte riktigt med och förlorade med 21-15. I det andra setet var Axel mer på tårna och pressade sin motståndare till förlängning. Tyvärr lyckades Fabian knyta ihop det och vinna med 23-21. Mycket bra av Axel som spelade sin tredje turnering i karriären! Den äldre nybörjarklassen gick lika bra för Eksjö då Ruben Roos kom tvåa och Axel Ingesson trea i klassen! Fantastiskt bra gjort av killarna då det även för dem var karriärens tredje turnering.

Kerstin

I klassen herrsingel U11 gick det ännu bättre då Milo Sjölin dominerade med sitt fotarbete och vann hela klassen! I finalen stod Malte Wennblom ifrån Wätterstad (Jönköping) för motståndet. Milo och Malte har möts många gånger och Milo har för vana att vinna, så även denna gången även om Malte ledde hela första setet. Milo stod till slut som vinnare med setsiffrorna 21-19, 21-9. Även i damsingel U11 tog EBF hem ett pris då Kerstin Robinsson kom tvåa i klassen efter förlust med 19-21 i tredje set i finalen.

Milo ställde även upp i herrdubbel U13 tillsammans med ovan nämnda Malte Wennblom och trots att de bara är 10 år så tog de sig ända till semifinal i klassen där Mumen El Ammarin och Hannes Sjölin ifrån Tranås blev för tuffa. Eksjö hade ändå en representant i finalen då Milos bror Kelvin Sjölin tog sig till final tillsammans med Hannes Wennblom ifrån Wätterstad. De inte bara tog sig till final utan de vann finalen!!!

Hannes och Kelvin

Kelvin Sjölin dominerade även herrsingel U13 där han gick igenom poolspel och slutspel utan setförlust. Kelvin spelade mycket bra och var favorit inför finalen, men tyvärr sträckte han till höften i semifinalen varför han inte kom till sin rätta i finalen. Kelvin fick se sig besegrad av Hannes Sjölin med setsiffrorna 12-21, 14-21. Sjölinbröderna kom därmed hem med varsitt guld, ett silver och ett brons.

Även i U15 dominerade EBF genom John Strand, Erik Adamson och Rasmus Johansson. Alla tre tog sig enkelt igenom lördagens poolspel och var redo för söndagens slutspel. Tyvärr vaknade Rasmus på söndagen med migrän så Eksjös hopp fick stå till Erik och John. De var redo att anta utmaningen och gjorde det med bravur. John tog sig hela vägen till final och på andra sidan väntade då Erik. En ren klubbuppgörelse i finalen alltså. I finalen visade Erik vad han har lärt sig på träningarna och tog hem finalen efter många tuffa bollar. Erik vann finalen emot John med 21-17, 21-16.

Sune, Erik och John

Erik och John tog sig också hela vägen till final i herrdubbel U15. I finalen väntade Sune Johansson, Älmhult och Hugo Delic, Västervik. Erik och John har mött dessa båda herrar många gånger och de brukar vinna varannan gång. I enlighet med den traditionen så skulle det vara Sunes och Hugos tur att vinna och traditionen är stark! Erik och John kom inte riktigt upp i sin normala standard och därmed förlorade de finalen med 18-21, 12-21.

Över till seniorklasserna som även de fylldes av Eksjö segrar. I herrsingel C tog sig Krister Johansson hela vägen till final. Krister startade lite trögt på lördagen med att förlora den första matchen i poolen, men sedan kom han igång och tog sig som pooltvåa vidare till slutspel. Väl i slutspelet var han uppvärmd och i semifinalen stötte han på den förstaseedade Oliwer Sjögren ifrån Jönköping. Krister, som var nederlagstippad, visade vem som var äldst och vann semifinalen i två raka set. I finalen väntade Kristers baneman ifrån poolen, Michael Jönsson ifrån Växjö som även denna gången blev för tuff. Krister förlorade finalen med 17-21, 13-21 och kom därmed hem som tvåa i klassen.

Krister ställde även upp i herrdubbel B tillsammans med Martin Adamson. I herrdubbel tog sig herrarna till semifinal där de förstaseedade Roland Jarl och Anders Hjelm ifrån Gislaved för motståndet. Krister och Martin pressade Gislavedsparet till tre set, men ett par enkla misstag på slutet gjorde att setsiffrorna skrevs till 14-21, 21-11, 18-21 och en tredjeplats för Krister och Martin.

Ovannämnda Martin spelade även herrsingel i B-klassen vilket han gjorde med ackuratess. Så mycket ackuratess att han tog hem hela klassen! Martin startade lördagens poolspel med tre raka segrar, bland annat emot den tidigare klubbkamraten Stefan Winnfalk numera Malmö BK. I slutspelet väntade Vilgot Eriksson ifrån Tranås i kvartsfinalen. Martin fortsatte sitt fina spel och vann med setsiffrorna 21-10, 21-10. Därmed väntade Martins klubbkamrat Edvin Östberg i semifinalen. För Edvin som bara är 15 år är det en stor framgång att ta sig till semifinal i en seniorklass. Edvin var lite tagen av stundens allvar varför han inte riktigt kom upp i full kapacitet varför Martin stod som segrare med 21-17, 21-18.

Edvin, Martin och Pär

På den andra sidan av slutspelet hade Pär Sjölin gjort processen lika kort med sina motståndare och tog sig även han till semifinal. I semifinalen väntade Tomas Carlsson ifrån Växjö. Tomas är en mycket teknisk spelare samtidigt som Pär fick problem med motljus på bana 3 men trots allt detta kunde Pär till slut vinna semifinalen med 21-13, 17-21, 21-16. Därmed väntade en ren Eksjöfinal emellan Pär och Martin. Finalen blev jämn och tät men i slutändan tog Martins rutin ut sin rätt. Därmed stod Martin som segrare med 21-17, 21-17.

Totalt sett tog Eksjö hem fyra guld, tio silver och sju brons. Alla dessa medaljer och matchvinster ledde till att EBF blev bästa klubb i tävlingen, något som belönades med ett presentkort för 15 personer till Boda Borg i Sävsjö!!! Fantastiskt bra prestation av EBF att placera sig framför stora klubbar som Jönköping och Växjö!!!!

15 personer till Boda Borg!!!