Vinst för Kerstin och Erik

Publicerat:

I helgen avgjordes Götaslaget i Linköping och EBF kommer hem med två guld och två silver i ungdomsklasserna. Kerstin Robinson och Erik Adamson vann båda två sin klass i helgen.

I damsingel U11 dominerade Kerstin Robinson från första till sista match. Kerstin som har gått framåt mycket under säsongen tog sig enkelt till slutspel. I semifinalen väntade sedan Tuva Leijon ifrån Höl-i-vägga badminton ifrån Tibro. Kerstin tog fram sitt bästa grundspel och släppte aldrig in Tuva i matchen. Kerstin vann med 21-9, 21-12. I finalen stod Elin Berndtsson irån KFUM Norrköping för motståndet och det blev föga förvånande Kerstins svåraste match. Kerstin drog dock det längsta strået i finalen och vann med 21-17,21-17.

I herrsingel U15 dominerade Erik Adamson nästan lika mycket som Kerstin. Erik började poolspelet på lördagen och vann sina tre matcher relativt enkelt. Han gick därmed in i söndagens slutspel med gott självförtroende. Något som avspeglade sig i kvartsfinalen emot Kasper Nicklasson, Ljungsbro där Erik dominerade stort. I semifinalen väntade betydligt tuffare motstånd i form av hemmaspelaren Pontus Härkegård. Erik startade knackigt och förlorade första setet med 14-21, men spelade sedan upp sig i andra setet som han vann med 21-19. Inför det tredje setet plockade han sedan fram allt sitt kunnande och vann semin med 21-17.

På den andra sidan av slutspelet gjorde John Strand en lika stabil insats då han vann sin pool på lördagen för att sedan dominera sin kvartsfinal på söndagen. I semifinalen väntade sedan Johns hjärnspöke Hugo Delic ifrån BMK Pärlan, Västervik. John har haft svårt emot Hugo i deras senaste möten, men i helgen visade John varför han är högre rankad än Hugo. John spelade genom säkert spel med mycket få misstag hem matchen med setsiffrorna 13-21, 21-14, 21-14. Därmed väntade en ren Eksjöfinal.

Erik och John känner varandra mycket väl efter tusentals träningstimmar tillsammans och finalen blev precis så jämn och välspelad som alla väntade sig. John startade starkast och missade väldigt lite vilket ledde till setseger med 21-19. I det andra setet gick Erik lite mer på attack och vann därför med 21-15. Inför det tredje setet stod därför matchen och vägde och spelarna kände på varandra lite grann i början av tredje innan Erik gick ifrån till ledning med 11-6 vid sidbytet. Efter sidbytet hade sedan John otur med ett par bollar som landande precis utanför linjen vilket gjorde att Erik kunde utropas som segrare med 21-14.

Herrdubbel U15 gick nästan lika bra för Erik och John som tog sig till final redan under lördagen. Väl i finalen väntade ovannämnda Pontus Härkegård tillsammans med klubbkamraten Martin Eckert-Elfving. Pontus och Martin kunde utnyttja hemplansfördelen i både första och andra set och vinna med 21-19, 24-22. Finalen var med andra ord så jämn att det med ett par turstudsar på nätkanten hade slutat med Eksjöseger även i herrdubbel U15.

För övriga Eksjöspelare var helgen inte riktigt lika lyckosam. Både Melker och Edvin Östberg hamnade i tuffa pooler i herrsingel A resp. B varför de blev utan slutspelsplats. Martin Adamson tog sig lite längre genom att komma tvåa i sin pool i herrsingel B, men i slutspelet väntade tufft motstånd ifrån Uppsala. Martin slutade femma i klassen.