Husarslaget 2019 – vilken succé

Publicerat:

Helgens Husarslag i badminton blev inget annat än en formidabel succé. Både för våra egna spelare och som arrangemang. EBF tog hem inte mindre än 20 medaljer i den egna tävlingen. Bäst gick det för Axel Nilsson som tog hem två klassegrar. Övriga klassegrare ifrån EBF blev Milo Sjölin, Ruben Roos, Linda Östberg, Noel Sjölin i par med Axel Nilsson samt Kelvin Sjölin ihop med Hannes Wennblom ifrån Jönköping.

Låt oss inleda med de minsta i klassen U11 där Milo Sjölin dominerade stort och gick genom turneringen

Milo Sjölin och Malte Wennblom

utan att förlora ett set! Milo energiska spelstil satte varenda motståndare på plats. Nästan lika bra gick det i U13N där Axel Rylander ställde upp. Axel som inte har spelat så många turneringar tidigare gjorde en mycket bra insats och knep en tredjeplats i klassen.

I “vanliga” U13-klassen gick det ännu bättre där Kelvin Sjölin tog hem fin andraplats i singel och en vinst i dubbel tillsammans med Hannes Wennblom ifrån Jönköping. I dubbelklassen tog också Olof Adamson en tredjeplats i par med Leo Kastbom ifrån Ljungsbro.

Axel Nilsson och Noel Sjölin

U15-klassen blev den mest framgångsrika för EBF då Axel Nilsson gjorde tävlingscomeback med att vinna hela klassen. Axel som inte har spelat några turneringar denna säsongen visade ändå att han har hängt med bra i träningen och gick in och dominerade klassen. Axel gjorde precis som Milo och vann samtliga sina singelmatcher i raka set. I dubbel tog sig Axel i par med Adrian Lagergren ifrån Tranås hela vägen till final även där, men fick se sig besegrad av det rutinerade dubbelparet Arvid Bengnér/Emil Nilsson Jönköping. Dessutom tog EBF hem en seger i klassen U15N där Ruben Roos vann och Axel Ingesson kom trea. Vi hade också framgångar i damsingel U15 där Alva Robinson tog sig hela vägen till semifinal. Väl i semifinalen blev slutseg

Linda Östberg med förstapriset

raren Emma Johansson Finspång för svår, men en fin tredjeplats för Alva är mycket bra!

Vidare till seniorklasserna där Linda Östberg tog hem ett guld i damsingel C. Linda som har gått skadad hela säsongen kunde äntligen testa formen.  Och som formen tog sig ut! Den högre seniorklassen B bjöd även den på EBF-medaljer då Erik Adamson plockade hem en bronspeng både i herrsingel och i herrdubbel (i par med John Strand). Erik och John har gjort stora framsteg under denna säsongen och skulle normalt sett spela i U15-klassen, men har tagit sig upp på seniornivå och är med och konkurrerar om medaljerna. EBF tog också hem medaljer i damdubbel B genom Linda Östberg och Anne Kling samt i mixeddubbel B genom Melker och Linda Östberg.

Sist men inte minst så hade EBF stora framgångar även i herrsingel C där Krister Johansson tog sig hela vägen till final. Väl i final stod Martin Tell ifrån Tranås för motståndet. Finalen blev mycket välspelad men tyvärr fick Krister se sig besegrad med setsiffrorna 21-17, 21-18. Därmed plockade Krister hem silver i klassen och Mattias Nilsson EBF tog brons i samma klass.