Vilken säsongsavslutning!

Publicerat:

Eksjö Badmintonförening har i helgen genomfört sin säsongsavslutning i Kalmar genom att delta i Kvastenspelen. Och EBF gjorde det med bravur och kommer hem med inte mindre än sex pallplatser!

Allra bäst gick det för Kelvin Sjölin som i par med Hannes Wennblom ifrån Jönköping plockade hem guldet i HD U13. Paret startade turnering riktigt bra genom att slå ut det förstaseedade paret Jonathan Svahn och Luie von Dahn ifrån Karlskrona. De lyckades vinna den mycket jämna matchen i tredje set och därmed låg vägen till final öppen för dem. Väl i finalen stod det andraseedade paret Axel Persson och Petter Sandberg Kalmar/Uppsala. Finalen blev även den en enkel match för Kelvin och Hannes då de vann med 21-12, 21-19. Även i singel gick det bra för Kelvin då han kom trea!

Ett annat dubbelpar som gjorde en mycket bra turnering var Erik Adamson och John Strand. Erik och John är bara 15 år men deltar redan i seniorklass B, vilket är den tredje högsta klassen i landet. De håller dessutom så hög standard att de i helgen kom trea HDB! Erik och John gick in oseedade i turneringen men visade direkt att det hänger med bra i klassen och vann den första matchen i två raka set. I den andra matchen väntade paret Söderlind/Jarltén ifrån Karlskrona för motståndet och Erik och John tog enkelt hem det första setet. I det andra setet ändrade motståndarna taktik och matchen blev mycket jämn men det andra setet gick till Karlskronaparet. I det sista setet höjde sig EBF-spelarna och ryckte till sig en ledning som de aldrig släppte. Efter ytterligare en vinst emot Västervik-spelarna Ronny Hilmersson/Örjan Sundberg så stod Erik och John i semifinal. I semifinalen väntade Anton Möller/Oscar Svensson ifrån Växjö. Spelarna ifrån Växjö blev för tuffa för Erik och John som därmed slutade trea i herrdubbel B. Fantastiskt bra gjort av två 15-åriga killar!

I den yngsta klassen U11 hade EBF också framgångar då Axel Rylander lyckades ta sig till semifinal. Axel har bara spelat ett par turneringar i sin korta badmintonkarriär så en plats i semifinalen är fantastiskt bra gjort. Axel slutade därmed trea i klassen!

Övriga pallplatser togs av Linda Östberg i DSC samt av Alva och Kerstin Robinson i DDU15.