Jämna siffror i serien!

Publicerat:

Igår, lördag, var serielaget i Karlshamn och spelade två seriematcher i div. 2 syd A. I årets serie spelar Eksjö och Sävsjö ihop i ett så kallat team-lag. I den första matchen mötte vi Mörrum och det blev en jämn och tuff match. Seriematcher i badminton inleds alltid med två herrdubblar och en damdubbel. Alla tre matcherna gick till tre set men Mörrum stod som segrare i alla tre!

Edvin, Gustav, Martin, Tommy, Melker, Erik, Anna, Miranda och Felicia

Efter avslutade dubblar låg vi alltså under med 0-3 varpå singelspelet tar vid. I herrsingel 1 dominerade Tommy Franzén stort och vann sin match med 21-5, 21-7. I herrsingel 2 var Gustav Jakobsson nästan lika överlägsen och vann med 21-15, 21-10 och i herrsingel 3 vann Melker Östberg med 21-13, 21-18. Därmed var matchen utjämnad till 3-3.

Då återstod damsingel och mixed. I damsingel visade Anna Olsson ingen pardon utan tog hem singeln med 21-12, 21-9, vilket medförde att vi ledde inför avslutande mixedmatchen. Mörrum ställde där upp med det mycket rutinerade mixedparet Annika Lindgren/Paul Svanhall. De visade också att rutin var avgörande emot Miranda Thunberg/Gustav Jakobsson. Förlusten i mixed gjorde att matchen slutade 4-4.

I den andra matchen ställdes vi emot Fåken ifrån Färjestaden på Öland och återigen startade matchen på samma sätt med tre 3-setare i dubbel och tre förluster för Eksjö. Vi gjorde dock tre mycket bra matcher och var bara ett par bollar ifrån seger i alla tre matcher. Framförallt gjorde Edvin Östberg och Erik Adamson mycket bra i från sig och var mycket nära att vinna sin dubbelmatch.

I singelspelet startade det på samma sätt genom vinst i herrsingel 1 av Tommy Franzén och i herrsingel 2 av Gustav Jakobsson samt i damsingel av Anna Olsson. Däremot mötte Melker Östberg på tufft motstånd i herrsingel 3 och fick se sig besegrad i en 3-setare. Därmed var vi tvungna att vinna mixedmatchen för att spela oavgjort. Tyvärr fick Tommy och Felicia Franzén se sig besegrade i den matchen varför vi förlorade seriematchen med 5-3.

“Vi spelade överlag mycket bra hela lördagen och att vi bara får med oss en poäng hem känns väldigt tungt. Med lite mer tur och fokus i ett par avgörande lägen så hade vi kommit hem med fyra poäng.” säger lagledare Ronny Olsson