Många medaljer på Öland!

Publicerat:

Eksjö Badmintonförening var i helgen på Öland för att delta i Ölandsspelen 2019 och framgångarna blev stora för föreningens spelare! De kommer hem med inte mindre än sex medaljer!

I ungdomsklasserna hade Olof Adamson och Alva Robinson störst framgångar då de båda tog ett silver och ett brons. Olof tog i par med Axel Persson (Kalmar) hem ett brons i herrdubbel U15 trots att de båda två bara är 13 år. I herrsingel U13 spelade Olof mycket bra och tog sig utan set-förlust fram till slutspel. Väl i slutspelet ställdes Olof emot William Fjällby ifrån Täby BMF men Olofs offensiva spelstil bet även på Stockholmare. Olof vann matchen med 21-12, 21-17. Inte förrän i finalen tog det stopp i form av Olofs dubbelpartner Axel Persson. Olof och Axel känner varandra väl och i singel är Axel snäppet vassare varför Olof fick se sig besegrad med 13-21, 11-21.

För Alva Robinson gick det som sagt lika bra. I damdubbel U15 tog Alva tillsammans med sin syster Kerstin hem en silverpeng vilket är mycket bra gjort med tanke på att Kerstin bara är 12 år och mötte alltså spelare som var tre år äldre. I finalen fick de se sig besegrade av Matilda Hedén (Karlshamn) och Antonia Rinaldo (Karlskrona) med setsiffrorna 13-21, 15-21. I singel nådde Alva nästa lika långt då hon tog sig till semifinal. En semifinal som hon var mycket nära att vinna emot toppseedade Cornelia Elmlund ifrån Kalmar. Alva fick ge sig med setsiffrorna 19-21, 12-21 vilket gav Alva tredjeplatsen i klassen.

Så över till seniorklasserna där EBF tog hem ett guld och ett silver. Detta genom Melker Östberg och Erik Adamson. Melker spelade denna helgen herrdubbel B tillsammans med sin lärare på badmintongymnasiet i Jönköping Simon Erlandsson och tillsammans uträttade de stordåd! Melker och Simon startade turneringen med att enkelt besegra Teo Boström/Hugo Delic (Västervik) med setsiffrorna 21-11, 21-10. I nästa omgång ställdes de emot Charlie Lenell/Eric Skåre (Mörrum) och även denna omgång vann de nästan lika enkelt då siffrorna skrevs till 21-10, 21-13. Melker och Simon fortsatte spela bra och tog sig hela vägen till final via vinst emot Felix Karlsson/Tony Norlin (Färjestaden). I finalen ställdes de emot Anton Möller/Oscar Svensson (Växjö) men Melker och Simon visade fortsatt ingen pardon utan vann även finalen tämligen enkelt med 21-16, 21-11.

Melker med förstapriset

Sist men inte minst så firade Erik Adamson stora framgångar i herrsingel B. Erik som bara är 15 år var anmäld till den näst högsta seniorklassen och lyckades osannolikt nog ta sig hela vägen till final! Erik startade dock lite knackigt med att förlora en av tre matcher i poolen och fick ta sig vidare till slutspel som tvåa. Väl i slutspelet visade han dock prov på ett mycket moget spel. I kvartsfinalen stod William Eriksson ifrån Jönköping för motståndet men det visade sig vara en enkel motståndare för Erik som vann matchen med 21-11, 21-9. I semifinalen ställdes Erik emot den betydligt mer rutinerade Håkan Möller ifrån Lund och Erik började lite nervöst och förlorade första setet med 15-21. I det andra setet uppträdde Erik mer som vanligt och vann setet med 21-19. Väl i det tredje setet började Eriks motståndare bli trött och Erik kunder plocka hem setet och därmed matchen med 21-12. I finalen väntade hemmaspelaren Rickard Karlsson. Återigen gick Erik ut lite nervöst och förlorade setet med 9-21 innan han kunde slappna av och vinna andra setet med 21-14. Det tredje setet blev sedan långt och jämnt och Erik hade ledningen med 11-7 vid sidbytet men Rickard lyckades komma ikapp till 13-13 varpå han gjorde ett lite ryck som räckte till seger med 21-17. Erik slutade därmed på andra plats i turneringen.

Erik med andrapriset