Nya medaljer för EBF!

Publicerat:

Östersjöspelen i Karlskrona medförde nya framgångar för Eksjö Badmintonförening både på ungdoms- och seniorsidan. På seniorsidan blev det medaljer för Melker Östberg och Martin Adamson och på juniorsidan tog Olof Adamson guld.

För Olof Adamson startade lördagen med två relativt enkla poolmatcher emot motståndare ifrån Mörrum och Bräkne-Hoby men i den sista matchen i poolen väntade Alexander Eriksson ifrån hemmaklubben Karlskrona. Alexander och Olof har aldrig mötts förut och Olof var ovan vid Alexanders spel vilket ledde till en storförlust EBF-spelaren. Olof tog sig ändå vidare ifrån poolen som tvåa.

I slutspelets första match ställdes Olof emot Arvid Lundegård ifrån Bjärred. Olof startade matchen lite nervöst och förlorade första setet. I pausen mellan första och andra set bestämde sig Olof för att spela mycket flackare och snabbare vilket passade motståndaren illa så Olof lyckades vända matchen som slutade med 17-21, 21-14, 21-15. I semifinalen emot Jamie Lenell ifrån Mörrum startade Olof lika försiktigt och förlorade första setet med 21-19 men sedan satte Olof fart på spelet och lyckades vinna de två nästföljande med 21-16, 21-19.

Väl i finalen stötte Olof på Alexander Eriksson igen. Samma Alexander som vann i poolen, men nu var Olof mer förberedd på hur Alexander spelar och fann ett motmedel emot Alexanders spel då Olof klev fram bättre i banan. Det ledde till seger i finalen med 21-19,16-21, 21-11. Därmed stod Olof som segrare i klassen herrsingel U13!

Olof överst på prispallen

Klassen herrdubbel B blev också en framgångssaga för EBF där Melker Östberg och Martin Adamson tog sig långt. Melker och Martin har bara spelat någon enstaka tävling tillsammans men fann ändå varandra bra. Till stor del beror det antagligen på att Martin har tränat Melker sedan Melker började spela badminton. Idag är Melker 18 år och går på badminton-gymnasiet i Jönköping.

Martin och Melker startade turnering emot Joakim Söderling och Max Blomkvist ifrån hemmaklubben Karlskrona och det blev en enkel seger för EBF-spelarna med 21-9, 21-6. I nästa match stod återigen en Karlkrona-spelare för motståndet då Björn Ellert i par med Hampus Martinsson ifrån Mörrum stod på andra sidan nätet. Martin och Melker satte direkt tempot i matchen och Melker dominerade med sin smash. Setsiffrorna skrevs till 21-9, 21-14.

Genom den segern var Martin och Melker klara för semifinal och även i semifinalen stod det Karlskronaspelare på andra sidan. Martin och Melker ställdes emot det rutinerade paret Henrik Sandberg och Patrick Svensson och det blev en jämn match. Martin och Melker satte upp ett högt tempo i första setet och lyckades vinna det med 21-17. I det andra setet föll Martin och Melker in i motståndarparets låga tempo och förlorade med 16-21. Inför det tredje setet tog sig EBF-paret i kragen och satte upp ett högre tempo igen varför de kunde vinna setet med 21-19 och var därmed klara för final.

I finalen väntade Johannes Henriksson (Mörrum) och Marcus Bergh (Lund) där framförallt Marcus är en mycket meriterad badmintonspelare med hög Sverigeranking. Martin och Melker startade mycket svajigt och nervöst och motståndarna kunde ta ledningen med 11-3. Efter den starten tog sig Martin och Melker in i matchen men första setet slutade 11-12. I det andra setet kom Martin och Melker ut med mycket mindre respekt för motståndarna och kunde hålla jämna steg med motståndarna genom hela setet. EBF kunde vinna andra setet med 21-17. I det sista avgörande setet var det jämnt fram till 11-10 varpå motståndarna gjorde ett litet ryck som Martin och Melker inte kunde hämta sig ifrån. EBF-paret förlorade sista setet med 21-13 och stod därmed som tvåa i turneringen.

Martin och Melker med andrapriset.