DM-framgångar för EBF

Publicerat:

I helgen avgjordes småländska distriktsmästerskapen, DM, i badminton på hemmaplan i Eksjö och det blev stora framgångar för EBF med vinst i bland annat herrdubbel U17 och herrsingel V35.

Störst framgångar skördade familjen Adamson då de plockade hem ett guld och fem silver. Pappa Martin tog guld i herrsingel V35 och silver i herrdubbel senior, storebror Erik tog silver i herrsingel U17 och herrdubbel U17 och lillebror Olof tog silver i herrsingel U13 och silver i herrdubbel U15 och brons i mixeddubbel U13. Nästan lika bra gick det för familjen Sjölin som tog hem ett guld och tre brons. Storebror Noel tog brons i herrdubbel U17, mellanbror Kelvin tog guld i herrdubbel U15 och brons i herrsingel U15 och lillebror Milo tog brons i herrsingel U13 och i herrdubbel U15.

Martin ställde upp i herrdubbel tillsammans med Gustav Jakobsson ifrån Sävsjö och de tog sig relativt enkelt vidare till slutspel genom två vinster i det inledande poolspelet. I söndagens slutspel ställdes de i semifinalen emot det andraseedade paret Emil Jarl/Jonathan Torrealba Gislaved/Wätterstad. Martin och Gustav var nederlagstippade i matchen men visade upp ett fantastiskt fint dubbelspel där de framförallt lyckades med sin offensiv. Martin och Gustav vann semifinalen i två raka set 21-16, 23-21. I finalen mötte de överraskningsparet Mattias Andersson/Emil Magnusson Västervik och tyvärr gjorde Gustav och Martin sin sämsta match i finalen och fick se sig besegrade i två raka set med 13-21, 16-21.

Segrarna Mattias Andersson och Emil Magnusson samt tvåorna Gustav Jakobsson och Martin Adamson på prispallen i herrdubbel senior

I klassen herrsingel V35 gick Martin in som förstaseedad och han motsvarade förväntningarna. I den inledande poolmatchen mötte han dock på oväntat hårt motstånd i form av Jesper Lundberg ifrån Tranås, men efter att Martin förlorade första setet så visade Martin att singelspelet satt. Matchen slutade 20-22, 21-5, 21-15 till Martin. Efter den inledande segern spelade Martin mycket bra och tog sig utan större bekymmer hela vägen till semifinal. Väl i semifinalen stod Mikael Minnert ifrån Öland för motståndet. Martin startade litet darrigt, men kunde ändå vinna första setet med 21-17 och gick sedan vidare och vann andra setet med 21-19. I finalen väntade förra årets DM-mäster Johan Koskiranta ifrån Tranås.

Martin startade finalen mycket bra och tog omedelbart ledningen med ett par bollar. Han höll sedan den ledningen igenom hela setet fram till ställningen 19-16 då Johan lyckades vinna fem bollar på raken och Martin fick snopet se första setet förlorat. I det andra setet startade Johan bäst och ryckte åt sig en ledning. En ledning som Martin hämtade in i mitten på setet och lyckades i slutet på andra setet hålla ihop spelet till seger med 21-18. Det tredje setet blev sedan så jämnt som det bara kan bli då kontrahenterna vann varannan poäng genom hela setet. Sidbyte skedde vid ställningen 11-10 till Martin och han lyckades sedan hålla det lilla försprånget hela vägen in i mål och vann setet efter förlängning med 23-21.

Pristagarna Mikael Minnert trea, Martin Adamson etta och Johan Koskiranta tvåa i herrsingel V35

För Erik Adamson gick det nästan lika bra då han tog sig till final i herrsingel U17. Framförallt imponerade han i semifinalen emot Fabian Elmlund ifrån Kalmar. Fabian är en mycket kompetent badmintonspelare som har en stadig plats högt upp på rankingen och dessutom är han ett år äldre än Erik. Trots att detta gick Erik in i matchen utan respekt för motståndet och vann semifinalen med 14-21, 21-17,21-17. I finalen blev dock motståndet för tufft i form av Adam Ingemansson ifrån Wätterstad och Erik fick se sig besegrad i finalen med 11-21, 8-21.

Fabian Elmlund och Emil Nilsson trea, Adam Ingemansson etta och Erik Adamson tvåa i herrsingel U17

I herrdubbel U17 spelade Erik i par med John Strand och de lyckades ta sig hela vägen till finalen där de ställdes emot Adam Ingemansson och Edvin Östberg också han ifrån Eksjö. I första setet följdes de åt inledningsvis men Edvin och Adam kunde spurta hem setet med 21-14 vilket tog lite knäcken på Erik och John. De kunder därför inte bjuda så mycken motstånd i andra setet utan förlorade det med 21-8. Därmed både guld och silver till EBF!

Segrarna i herrdubbel U17 Adam Ingemansson och Edvin Östberg

Olof Adamson gick in som andraseedade i herrsingel U13 och motsvarade de förväntningarna även om han stötte på tufft motstånd redan i poolen då Malte Wennblom ifrån Wätterstad spelade mycket bra. Olof hade svårt att hantera Maltes snabbhet och matchen blev mycket jämn. Olof lyckades till slut vinna med 16-21,21-16, 21-18. Olof gick sedan vidare och tog sig till semifinal där han ställdes emot klubbkompisen Milo Sjölin. Olof och Milo har mötts otaliga gånger och känner varandra utan och innan. Semifinalen blev därför precis så jämn som alla hade tippat på förhand. Olof kunde dock utnyttja sin längd på slutet och vinna matchen med 13-21, 21-19, 22-20. Väl i finalen ställdes Olof emot sin dubbelpartner Axel Persson ifrån Kalmar och tyvärr orkade inte Olof riktigt genomföra finalen såsom han kan. Axel blev för tuff och vann matchen med 21-5, 21-5.

För familjen Sjölin gick det som sagt nästan lika bra då Kelvin Sjölin vann herrdubbel U15 tillsammans med Hannes Wennblom, Wätterstad. Kelvin och Hannes gick in som förhandsfavoriter i turneringen och lyckades också gå obesegrade igenom hela turneringen. Tuffast motstånd fick de nästan i form av sina respektive småbröder Malte Wennblom och Milo Sjölin då deras semifinal slutade 21-9, 21-13. Allra tuffast hade de det dock i finalen emot Axel Persson Kalmar och Olof Adamson Eksjö då finalen slutade 21-17, 21-18. Kelvin var också mycket nära att gå till final i herrsingel U15 men förlorade semifinalen emot dubbelpartner Hannes Wennblom med 14-21, 24-26.

Kelvin Sjölin och Elis Luc trea, Hugo Delic etta och Hannes Wennblom tvåa i herrsingel U15

Även Milo Sjölin lyckades ta hem två medaljer till EBF i form av två brons. Mycket bra gjort med tanke på att han är förstaårs U13 och alltså möter många motståndare som är ett år äldre. I övrigt tog EBF hem silver i mixeddubbel U17 genom Edvin Östberg (i par med Sanna Franzén, Wätterstad), brons i damsingel U13 genom Kerstin Robinsson, brons i mixeddubbel U13 genom Olof Adamson och Kerstin Robinsson och brons i mixeddubbel U17 genom Alva Robinson (ihop med Emil Nilsson, Wätterstad). Totalt tog EBF hem tre guld, sex silver och fem brons i DM!