Vilken seriepremiär!

Publicerat:

Vårt serielag var i lördags i Växjö för premiär i div. 2 syd A och vilken premiär det blev! Två segrar av två möjliga och bara två tappade delmatcher totalt sett. Nu ligger vi tvåa i serien på fler spelade tre-setare än Gripen som leder.

Laget strax innan seriepremiären.

Vi startade serien med att möta hemmalaget Växjö vilka alltid är svåra att möta på hemmaplan. Växjö var med i samma serie som oss även förra året och båda matcherna emot dem slutade oavgjort då men i år var det en annan femma. I den inledande herrdubbeln vann Melker Östberg och Gustav Jakobsson tämligen enkelt med 21-12, 21-18 samtidigt som Anna Olsson och Felicia Franzén vann damdubbel med 21-13, 13-21, 21-16. I den avslutande herrdubbeln fick Edvin Östberg och Filip Franzén se sig besegrade med 21-23, 21-11, 17-21 och därmed var ställningen 2-1 till oss inför singelspelet.

I de inledande singlarna visade våra singel-ess Anna Olsson och Tommy Franzén att de har skött sommarträningen väl och vann respektive matcher. Anna besegrade Victoria Ljunggren med 21-11, 26-28, 21-13 och Tommy vann emot Linus Möller med 21-16, 21-9 vilket medförde att säkrade en poäng. Vidare i singel spelade Gustav Jakobsson emot Magnus Dahl och Martin Adamson emot Malte Nilsson och när Martin slog in matchbollen emot Malte så jublades det vilt i hallen eftersom det innebar seger i seriepremiären. Martin vann sin match med 21-19, 21-9 och Gustav vann sin match med 22-20, 21-15. Att vi sedan vann den avslutade mixedmatchen var ren bonus och fastställde siffrorna till 7-1!

Laget efter seger i första matchen emot Växjö!

I den andra matchen stod BMK Fåken ifrån Öland för motståndet. Även Fåken var med i samma serie i fjol och då fick vi stryk i båda mötena men det skulle vi vända på i år! Vi startade lika stark som emot Växjö då Gustav och Melker vann herrdubbel 1 med 21-16, 21-14 och Anna Och Felicia vann damdubbel med samma siffror, 21-16, 21-14. I herrdubbel 2 blev det jämnt igen och Edvin och Filip hade två matchbollar vid 20-18 i tredje set men fick se sig besegrade med 14-21, 22-20, 20-22. Ställningen var återigen 2-1 till oss inför singelspelet.

Vi inledde singelspelet lika stark då Tommy vann emot Felix Karlsson med 15-21, 21-6, 21-7 och Anna vann emot Linnea Elmberg med 21-5, 21-6 och en poäng var säkrad. I denna matchen fick Gustav gå in och avgöra då han vann sin singel emot Mikael Tornemo med 21-10, 21-12 medan Martin hade det lite tuffare emot Daniel Johansson som han dock besegrade till slut med 21-19, 17-21, 21-15. Återigen vann vi mixed av bara farten vilket gav segersiffrorna 7-1.

Efter första seriesammandraget ligger vi tvåa i serien på samma poäng som serieledarna Gripen. Gripen har färre förlorade set än vi så tabellen är jämn än så länge.

“-Det bli spännande att se vad vi kan göra emot Gripen som är favorittippade då vi möte dem i nästa seriesammandrag den 24 oktober” säger Ronny Olsson, lagledare