Framgång för Robinsons!

Publicerat:

I helgen var sju EBF-spelare anmälda till Scandic Hallandia Cup i Halmstad, en tävling som alltid lockar många deltagare och tufft motstånd. I detta tuffa motstånd lyckades Kerstin Robinson knipa en tredjeplats i damsingel U15!

Kerstin Robinson seglar mer och mer fram som den talang hon är och visade återigen att hon hävdar sig bra i badmintonsverige. Kerstin var anmäld i damsingel U15 trots att hon egentligen är U13-spelare fortfarande. Detta till trots så kommer hon hem med en bronspeng!

Kerstin med sitt brons

Kerstin startade turneringen lite knackigt och förlorade till och med första matchen i poolen emot Alma Myrberg (Göteborgs BK), men i den andra matchen i poolen hade hon kommit igång och vann tämligen enkelt emot Rut Wesser (Halmstad BMK). Därmed väntade en direkt avgörande match emot andraseedade Liv Axler (Lugi). Vinst i två raka set emot Liv inbar avancemang ifrån poolen. Förlust av ett set hade inneburit respass. Som vi alla vet så är Kerstin som bäst när det gäller och detroniserade motståndaren med 21-19, 21-14!

Kerstin var därmed klar för slutspel som hon startade emot Linnéa Ekman (Halmstad BMK) och Kerstin behöll sitt fina spel ifrån sista matchen i poolen. Framförallt var Kerstins offensiva spel mycket effektivt och hon kunde avgöra många dueller med sina smashar som hon följde upp på nät. I semifinalen väntade sedan Ida Mårtensson (Vadbodalens BMK). Ida hade tidigare i turneringen spelat en mycket jämn tre-setare emot den förstaseedade i turneringen så hennes badmintonkunskap gick inte att ifrågasätta. Kerstin startade mycket bra och pressade Ida till förlängning i första set men tyvärr fick Kerstin ge sig med 20-22. I det andra setet började det tuffa matchprogrammet märkas på Kerstins fotarbete. Hon fick ge sig i andra setet med 14-21.

Att Kerstin tar sig så långt som till semifinal i U15-klassen kan inte betecknas som något annat än en stor framgång. En annan spelare som också nådde framgång var Kerstins syster Alva Robinson. Alva har nyligen klivit upp i seniorklassen vilket är betydligt tuffare än juniorklass. Alva deltog i blott sin andra seniorturnering och på grund av Covid-19 är det cupspel i seniorklasserna. Alva startade turneringen emot Ella Nygren (Spårvägen, Sthlm) och Alva lyckades vinna sin match med 21-17, 21-16. I den andra matchen väntade sedan seedade Nelli Svensson (Älmhults BMK). Alva gjorde en stark insats men fick se sig besegrad med 11-21, 6-21. Nelli gick sedan vidare och vann hela turneringen så att Alva fick tuffast möjliga motstånd går inte att betvivla.

“-Det är fantastisk roligt att se att vi börjar nå framgång även på tjejsidan!” konstaterar Martin Adamson, ordförande och tränare.