Vilken helg!

Publicerat:

I helgen har många av klubbens ungdomar spelat Tranåsträffen i Tranås, och som de spelade! Vi kommer hem med ett guld, två silver och två brons. Dessutom plockar vi hem en rad fjärde och femteplatser.

Allra bäst gick det för Axel Rylander i klassen U15/U17N som gick rakt igenom turneringen utan setförlust! Axel är dessutom yngst i klassen då han är född 2008 och mötte alltså motståndare som till och med var födda 2005! Axel började turneringen med en enkel vinst i första matchen i poolen emot Felix Kello ifrån Jönköping. Vidare vann han emot Ruben Aztor ifrån hemmaklubben och därmed var Axel klar för slutspel. Väl i slutspelet tog Axel sig fram till semifinal relativt enkelt men i semifinalen stötte han på tufft motstånd i form av Anton Seestrand, Wätterstad. Axel kämpade sig till en vinst med 22-20 i första set. I andra set hittade Axel spelet och vann med 21-9.

I finalen väntade William Revelj ifrån BMK Pärlan ifrån Västervik, men Axel visade ingen pardon utan tog hem första setet med 21-13. Efter sidbytet gick Axel på i ullstrumporna och vann med 21-10. Därmed fick Axel kliva högst upp på prispallen.

Axel överst på prispallen!

Förutom Axel lyckades systrarna Robinson bra i helgens turnering. Vi börjar med den yngre systern, Kerstin, som startade turningen med mixed tillsammans med Filip Wall Åhman ifrån Ljungsbro. Kerstin och Filip har aldrig spelat tillsammans tidigare men lyckades ändå knipa en tredjeplats i mixeddubbel U15.

I singel startade Kerstin med att vinna sin pool genom tre raka vinster. Eftersom Kerstin var seedade så blev hon framflyttad i slutspelet och direkt kvalificerad till semifinal. I semifinalen stötte hon på sin storasyster Alva. Alva hade tagit sig till semifinal genom att först vinna sin pool i tre raka matcher för att sedan vinna kvartsfinalen emot Cecilia Sneelooper Andersson ifrån Norrköping. I semifinalen möttes (äntligen) systrarna i tävlingssammanhang. Alva och Kerstin har mötts många, många gånger på träning, men aldrig på tävling.

Alva som i helgen har spelat sin bästa badminton gjorde pinan kort för Kerstin och expedierade semifinalen i två raka set, 21-16, 21-18. I finalen väntade sedan Maja Tornemo ifrån Färjestaden för Alva. Maja är rankad trea i Sverige i DS U15 så Alva fick en motståndare värd namnet. Alva gjorde en fantastisk insats men fick se sig besegrad i två raka set, 17-21, 17-21.

Alva (tvåa) och Kerstin (trea)

Sist men inte minst så plockade Olof Adamson hem ett silver i HS U15 då han tillsammans med Vilmer Ekberg ifrån Högsrum tog sig till finalen genom tre raka vinster. I finalen mötte de Leo Kastbom (Ljungsbro) och Malte Wennblom (Wätterstad) och gjorde en mycket bra match. Tyvärr räckte det inte till vinst denna gången utan fick se sig besegrade med 21-14, 21-18.

Olof tillsammans med Vilmer på pallen