Serieomgång 4 – debut av Olof Adamson

Publicerat:

I helgen var serielaget i Hässleholm för serieomgång 4 (av 5). I laget debuterade Olof Adamson med bravur! Olof som trots sina blott 14 år vann en dubbelmatch och knep ett set i singel är mycket nöjd efter sin seriepremiär.

Den första matchen spelades emot serieledarna Lugi där Tommy Franzén och Martin Adamson inledde med herrdubbel 1. Tommy och Martin pressade det duktiga paret ifrån Lugi till en tight tresetare där siffrorna skrevs till 18-21, 21-13, 12-21. Nästan match är damdubbel där Alva och Kerstin Robinson gjorde en bra insats men förlorade med siffrorna 6-21, 14-21. I den sista dubbelmatchen herrdubbel 2 debuterade Olof Adamson i par med sin bror Erik och här märktes Olofs nervositet då de förlorade matchen med 4-21, 13-21.

Serielaget i Hässleholms häftiga hall Qpoolen.

Efter dubbelspelet vidtog singelspelet där vi knep våra två segrar genom Tommy Franzén och Anna Ohlsson som båda två vann tämligen komfortabelt. Tommys höga och säkra spel passade utmärkt i den speciella hallen emedan Anna var säkerheten själv som vanligt. I herrsingel 2 gjorde Erik Adamson en bra insats och var nära att vända i andra set men förlorade tyvärr med 21-18. Herrsingel 3 ställdes Olof Adamson på prov då han mötte en betydligt högre rankad spelare men genom bra coaching ifrån Ronny Ohlsson så knep Olof andra setet och var nära att ta hem sin allra första match i serien i sin debut. Den avslutade mixedmatchen blev oerhört jämn men tyvärr fick Martin Adamson och Anna Ohlsson se sig besegrade med 15-21, 23-21, 22-24.

Den andra seriematchen ställdes vi emot Växjö som ligger precis efter oss i serien. I den inledande herrdubbeln gjorde Tommy och Martin en blek insats och förlorade med 20-22, 16-21. Likaså förlorade Alva och Kerstin sin damdubbeln men efter mycket bättre spel. Setsiffrorna skrevs till 11-21, 13-21. I herrdubbel 2 kom Olof Adamsons första seger då han i par med Erik vann dubbelmatchen tämligen enkelt.

I singelspelet gick det “som vanligt” då Tommy och Anna vann sina respektive förstasinglar. Tommy expedierade av Hans Möller i två raka set precis som Anna gjorde processen kort med sin singelmotståndare Elin Karlsson. Även Erik Adamson vann sin singel emot Magnus Dahl med 21-19, 21-16 men sedan var det slut på segrar. Olof Adamson fick möta den 50 år äldre Tomas Carlsson och rutinen tog ut sin rätt. I sista matchen lyckades Anna Ohlsson och Martin Adamson vända ett dåligt första set till vinst i andra setet med klara siffror.

Därmed blev det ett tredje avgörande set om det skulle bli oavgjort eller om Sävsjö/Eksjö skulle vinna. Setet blev jämnt men Växjöparet hade ett litet försprång hela tiden och kunde tyvärr vinna setet med 21-18. Därmed slutade seriematchen oavgjort och vi fick med oss en poäng hem. Tack vare den poängen så ligger vi kvar som fyra i serien med Växjö bakom oss.