Fyra SM-medaljer till EBF

Publicerat:

I helgen som gick arrangerades veteran-SM i Tranås och EBF tog hem hela fyra medaljer! Det var Peter Möller och Bitte Gawell som stod för medaljsamlandet!

Peter Möller och Bitte Gawell med sina medaljer

Veteran-SM spelas i klasserna V35, V45, V50 och så vidare upp till V75 och fyra spelare ifrån Eksjö deltog. Det var Martin Adamson i V45, Stefan Winnfalk i V55, Peter Möller och Bitte Gawell i V70.

SM-et startade redan under fredagen med mixedklassen där Peter och Bitte ställde upp tillsammans i klassen V70. Turneringen spelades som pool-spel med så kallad plus-2-pool där Peter och Bitte hamnade i samma pool som de andraseedade Lars Winnberg och Carina Kruseborn Göteborg/Skogås. Lars och Carina har spelat både EM och VM så det var tufft motstånd för Peter och Bitte. Peter och Bitte var väldigt nära att vinna mot detta meriterade motstånd men förlorade i en tuff tre-setare.

Peter och Bitte blev därmed tvåa i poolen och därmed på de förstaseedades sida i slutspelet. I semifinalen mötte de således Stefan Ohrås och Gabriele Johansson Höllviken/Göteborg där Stefan är europamästare i singel. Peter och Bitte gjorde en stabil insats men motståndet var alltför tufft så de fick nöja sig med bronsmedalj i mixed.

Under lördagen gick sedan Peter in i singelklassen som avgjordes i en enkel-pool där alla mötte alla. I den första matchen ställdes Peter emot andraseedade Curt Ingedahl ifrån Täby. Peter visade ingen respekt för det meriterade motståndet och ledde hela första setet som han till slut tog hem med setsiffrorna 29-27(!). Det tog musten ur Curt så att Peter kunde vinna med 21-16. Vidare i turneringen så fick Peter se sig besegrad men tack vare att alla slog alla så lyckades Peter knipa bronsmedaljen på flest vunna poäng. Så sett var det bra att vinna första setet i turneringen med 29-27.

Även Bitte lyckades knipa en andra bronsmedalj i klassen damdubbel V70 där hon spelade tillsammans med Gull Hillgard ifrån Göteborgs Badmintonveteraner. Även denna klassen spelades som en enkel-pool där alla mötte alla och när samtliga matcher var avgjorda så stod Bitte och Gull på prispallen med en bronsmedalj runt halsen.

“Fantastiskt kul att se veteranerna visa framfötterna och att det går att hålla på med vår idrott så långt upp i åren” kommenterar ordförande Martin Adamson.