Nära, nära för serielaget!

Publicerat:

I helgen har vårt serielag spelat hemmamatch i division 2 syd A men tyvärr slutade båda matcherna med förlust. I den första matchen emot Halmstad var laget mycket nära en poäng, men en jämn tresetare i herrdubbel 1 gick inte till Eksjö/Sävsjös lag.

Lördagens första match spelades emot Halmstad och som vanligt startade seriematchen med herrdubbel 1 och damdubbel. Eksjö/Sävsjö-paret Kerstin Robinson/Anna Ohlsson visade återigen hur starka de är och vann planenligt med setsiffrorna 21-15, 21-13. I herrdubbel 1 ställdes Erik Adamson och Oscar Eklöf emot erkänt starka Elisa Carlsson och Neo Berg. Erik och Oscar var stärkta av vinsten senast emot Fåken och visade ingen respekt för sina motståndare. Efter förlust i första setet vände Erik och Oscar i andra setet så att matchen fick avgöras med ett tredje set. Tyvärr blev Halmstadparet lite för svåra så Eksjö/Sävsjö fick se sig besegrade med 16-21, 21-18, 15-21.

I herrdubbel 2 visade far och son Adamson (Martin och Olof) att förra seriematchens dåliga form var en tillfällighet. Martin och Olof vann sin match med klara 21-16, 21-10.

Olof Adamson i en singelduell!

Tyvärr lyckades laget sedan inte få med sig någon singelmatch då samtliga herrsinglar samt damsingeln slutade med förluster för Eksjö/Sävsjö. Riktigt nära att vinna sin singelmatch var Eksjös duktiga junior Kerstin Robinson som fick se sig besegrad av Halmstads Rut Wesser med 21-14, 10-21, 19-21.

Slutligen var Tommy Franzén tillbaka i spel efter ett långt skadeuppehåll. Tommys skada syntes dock inget av när han tillsammans med Anna Ohlsson vann mixedmatchen emot Halmstad med klara 21-12, 21-4(!). Resultatet i seriematchen skrevs till 5-3 till Halmstad.

“-Riktigt synd att vi inte lyckas knipa en poäng emot serietrean Halmstad!” säger lagledare Ronny Ohlsson.

I den andra matchen för dagen ställdes Eksjö/Sävsjö emot serieledaren Helsingborg tillika nyligen degraderade ifrån division 1. Laget ifrån Höglandet var aldrig riktigt nära Helsingborg och fick se sig besegrade med 6-2. Eksjö/Sävsjös vinster kneps av Kerstin Robinson och Anna Ohlsson i damdubbel samt av Anna Ohlsson och Tommy Franzén i mixeddubbel.

“-Anna visar vilken duktig badmintonspelare hon är och att hon har vunnit samtliga sina tolv matcher i säsongens seriespel är otroligt starkt!” kommenterar vice lagledare David Robinson