Erik etta!

Publicerat:

I helgen har fem Eksjöspelare deltagit i PEAB Tranåsträffen och de kommer hem med ett guld! Eksjös duktiga spelare Erik Adamson tog hem guldet i klassen herrsingel B utan att förlora en match!

Erik startade under lördagen poolspelet med att möta Martin Eckert Elfving ifrån BMK Göta. Ett motstånd som inte vållade Erik några stora problem då han vann matchen med 21-11, 21-17. I den andra matchen i poolen väntade tuffare motstånd i form av den förstaseedade Fredrik Ingemansson ifrån Wätterstad. Erik visade dock att det var hans helg och vann matchen med 21-14, 21-4(!).

“-Otroligt starkt av Erik att vinna så stort emot den förstaseedade!” kommenterade chefstränare Martin Adamson

Som poolvinnare av den förstaseedades pool fick Erik stå över första rundan i slutspelet och gick direkt vidare till åttondelsfinal där Johan Schmand ifrån Ljungby stod för motståndet. Erik hade dock inget problem även i denna match som slutade 21-11, 21-11 till Erik. I kvartsfinalen stod Anders Suomela för motståndet och även Ander fick se sig besegrad med setsiffrorna 21-12, 21-16.

Fr v Johan Koskiranta, Erik Adamson, Filip Hukkila och Mattias Wilzén.

Väl framme i semifinal väntade tufft motstånd i form av Mattias Wilzén ifrån Ljungsbro. Mattias har i tidigare möten dem emellan vunnit så motståndet var både bekant och svårt för Erik. Han startade semin mycket bra och koncentrerat och kunde fira triumf efter triumf för sin branta dropp vilket ledde till vinst i första set med 21-17. I det andra setet spelade Mattias upp sig samtidigt som Erik började missa vilket aldrig är bra i badminton. Setet gick till Mattias med 21-13. I det tredje setet följdes spelarna åt till 16-16 då Mattias drog ifrån till ställningen 19-16 och det såg mörkt ut för Erik. På något förunderligt vis kunde Erik ta sig samman och vinna fem(!) raka bollar och därmed setet med 21-19.

För finalmotståndet stod sedan Johan Koskiranta ifrån hemmaklubben Tranås. I finalen gick Erik in med en stor bestämdhet och koncentration och gav aldrig Johan en chans. Det första setet i finalen slutade 21-6 till Erik! I det andra setet spelade Erik precis lika bra och ryckte ifrån direkt. Vid ställningen 20-5 i andra setet tappade Erik tillfälligt koncentrationen och slog ett par smashar i nät men vid ställningen 20-9 tog Erik sig samman och vann matchen. Finalen slutade med andra ord 21-6, 21-9 till Erik!

“-I finalen visar Erik vilken oerhört duktig badmintonspelare han är.” kommenterar headcoach David Robinson

För Eriks bror Olof Adamson var det också en bra turnering då han för första gången tog sig vidare till slutspel i en B-klassturnering. Bra jobbat säger redaktören.